Kad je riječ o pametnim telefonima ili od milja zvan smartphone, mnogi će pohitati u potrazi za najboljim aplikacijama koje će nam organizaciju svakodnevnih obveza učiniti jednostavnijima, zabavnijima i zanimljivijima. I dok sve vodeće tvrtke svakodnevno na tržište izbacuju “na tone” novih, korisnih aplikacija, postoje također i tvrtke koje su se specijalizirale za nešto sasvim drugo – proizvodnju dodataka (accessoriesa) koji se savršeno slažu i nadopunjuju s pametnim telefonom.
Možda ste se zainteresirali za fotografiju, a ugrađena kamera vas jednostavno ne zadovoljava svojim specifikacijama ili pak provodite previše vremena tweetajući, a nedovoljno vremena puneći telefon. Bilo kako bilo, postoje dodaci, oprema za smartphone, koji će vam biti korisni, zabavni i povrh svega, poprilično jeftini. Pa krenimo redom:

Everpurse

1.Torbica za punjenje (everpurse)

 

Bračni par – Liz i Dan Salcedo kreirali su ovu ideju i zaslužni su za njeno ostvarenje. Naime, kao što možete zaključiti, riječ je o torbici, manjeg ili većeg formata, koja se može koristiti kao samostalna torbica ili kao manja torbica umetnuta u neku veću, a ima funkciju punjenja vašeg pametnog telefona.

Telefon se mora staviti u pretinac koji je posebno dizajniran u tu svrhu i koliko god dugo se nalazio u pretincu, toliko će se dugo puniti baterija. I što je najbitnije, nema nikakvih žica! Jedino što morate učiniti kad stignete kući jest da torbicu stavite na punjač posebno dizajniran u tu svrhu i to je sve. Sutradan ćete opet moći koristiti svoju torbicu za punjenje telefona.

Samo punjenje torbice traje 6 sati, a kapacitet punjenja pametnog telefona je i do 96 sati. Cijena Mighty Purse Wristlet – jedinstvene torbice nešto je viša – morat ćete izdvojiti oko 1000 kuna kako bi takva torbica bila u vašem vlasništvu.

Spiderpodium

 

2. Postolje za pametni telefon (Spiderpodium)

 

Ovdje nije riječ o nekom običnom držaču mobitela – riječ je o takozvanom Spiderpodiumu s obzirom na sam izgled i karakteristike koje pruža. Inovacija je to američke tvrtke Breffo koja je pokupila brojne nagrade upravo za ovaj pametni dodatak s obzirom na brojne mogućnosti upotrebe.

Naime, osim funkcije samog postolja, koja je od velike koristi prilikom gledanja videa ili čitanja nekog kulinarskog recepta, najvažnija namjena Spiderpodiuma je njegovo korištenje u automobilu, tijekom vožnje.

S obzirom na elastične i lako prilagodljive ručice, možete ga lako oblikovati i prikvačiti na bilo koju podlogu u automobilu pa će vam tako olakšati razgovor tijekom vonje ili korištenje navigacije. Također se može lako montirati i na upravljač bicikla pa vam može poslužiti za snimanje videa ili slušanje muzike tijekom vožnje. Za ovo Spiderpodium Smartphone Mount & Holder postolje ćete morati izdvojiti oko 170 kuna.

NomadKey

 

3. Smartphone kabel u obliku ključa (NomadKey)

Tvrtka Nomad proizvela je NomadKey. To je zapravo smartphone kabel u obliku ključa koji se veoma lako može prikopčati na vaš privjesak za ključeve, što ga čini dovoljno malim da bude jedva primjetan, ali dovoljno primjetan kad zaista postoji potreba za njim.
Radi po principu normalnog USB kabla za punjenje i sinkronizaciju vašeg pametnog telefona – priključite jedan njegov kraj u USB priključak, a drugi u svoj pametni telefon. Dovoljno je izdržljiv pa će s lakoćom podnijeti cjelodnevno zveckanje u torbici s ostalim ključevima i stvarima. Cijena ovog dodatka je oko 200 kuna.
Handleband

4. Držač pametnog telefona za bicikliste (Handleband)

Ovo je još jedan u nizu držača, ali ciljano namijenjen upotrebi na biciklu. HandleBand je izrađen od rastezljive gume i veoma se jednostavno montira na bilo koji upravljač bicikla te koristi tijekom vožnje jer drži smartphone u veoma stabilnom položaju.
Kreacionist ovog dodatka je Daniel Haarburger koji je u suradnji s tvrtkom Nite Ize objelodanio svoju ideju. Za ovu ćete stvarčicu izdvojiti oko 135 kuna.
Glider-Gloves

5. Rukavice za touchscreen (Glider Gloves)

U područjima s hladnim tipovima klime, gdje posebice tijekom zimskih mjeseci temperatura bude ispod nule, ove su rukavice must have! Osim što će vas ugrijati, Touch Screen Gloves će vam omogućiti jednostavno baratanje pametnim telefonom i njegovo korištenje, bez skidanja.
Cijela se priča svodi na materijal – predivo je sastavljeno od provodljivih bakrenih konaca i vlakana koja omogućuju električnom naboju vašeg tijela da slobodno struji preko rukavica (normane rukavice sprečavaju takav postupak) čime je omogućena upotreba toucscreen tehnologije. Cijena para rukavica kreće se oko 200-tinjak kuna.

Ovo je samo prvih pet dodataka, gadgeta za mobitele, smartphone i tablete koji će Vam svakako olakšati život i korištenje uređaja, a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaraca, lomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti. Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici.

Dio drugi

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli