Razvoj mobilne tehnologije donio je brojne novine u svijet komunikacije. Jedna od iznimno značajnih je mogućnost besplatnog dopisivanja (naravno, potreban vam je samo pristup internetu). U odnosu na nekadašnje stare modele mobitela koji su imali fizičku tipkovnicu, današnji pametni telefoni imaju tipkovnicu na dodir. Takav je novitet iznimno dobro prihvaćen kod mlađih generacija kojima virtualna tipkovnica ne predstavlja nikakak problem.

Iako je starija generacija u početku pružala otpor prema takvom načinu pisanja poruka, s vremenom su se i oni prilagodili tako da je danas gotovo svudprisutan način slanja poruka putem neke od aplikacija za dopisivanje. U tekstu koji slijedi navest ćemo 5 najboljih aplikacija za dopisivanje. Rang lista “5 najboljih aplikacija za dopisivanje” sastavljena je na temelju našeg mišljenja, ali i statistike tj. ocjena prikupljenih na Google Play prodavaonici.

1.Google Hangouts

 

Ovo je aplikacija koja dolazi predinstalairana na svim novijim Android pametnim telefonima, a postoji duže od 10 godina. Doduše, u početku je bio poznatiji kao chat opcija unutar Gmail servisa, a naknadno je izašla i posebna aplikacija za Windowse. Google je ovaj servis kroz godine usavršavao dodajući mu nove funkcije i podižući mu opću kvalitetu pa tako posljednja verzija donosi dizajn koji je puno ugodniji oku.

Jedna od najvećih prednosti je mogućnost paralelnog korištenja na doslovno svim uređajima, ali korištenje zahtjeva otvaranje Google računa što je posao od pola minute, no potrebno je dodavati kontakte pojedinačno ili iz vaih Gmail kontakata. Omogućuje vam video i konferencijske pozive, što je uglavnom namijenjeno poslovnim korisnicima.

2. WhatsApp

 

Sa sigurnošću možemo reći da je ova aplikacija jedna od najpopularnijih te je nedavno otkupljena i od stane Facebooka za vrtoglavih 19 milijardi dolara! Prema mišljenju nekih, upravo je ova aplikacija pokopala klasične sms poruke i napravila ono što je Skype uradio međunarodnim pozivima.

Spada u noviju generaciju messengera gdje nije potrebna registracija, dakle identifikacija ide preko vašeg pretplatničkog broja na SIM kartici. Rdi dosta brzo, a glasovni pozivi su omogućeni na Androidu i iOS-u. Njegova loša strana je nemogućnost korištenja na više uređaja istovremeno kao i nemogućnost uspostave videopoziva.

3. Viber

 

Viber je vrlo sličan WhatsAppu za razliko od činjenice što zahtjeva registraciju putem telefonskog broja. Nudi mogućnost korištenja na više uređaja odjednom, a aplikacija se sinkronizira s vašim kontaktima tako da su svi na jednom mjestu.

Nudi mogućnost glasovnih poziva, komleksne grupne razgovore, te slanje glasovnih i video poruka, ali i slanje brojnih stickera.

4. Facebook Messenger

 

Ovo je aplikacija koju mogu koristiti svi Facebook prijatelji. Ne zahtijeva neku posebnu registraciju već se spaja na vaš Facebook račun, odakle povlači kontakte, tj. vaše prijatelje.S te je strane dosta jednostavan za korištenje, ali zapravo mnogima predstavlja samo alternativu u komunikaciji.

Unatoč tome, stručnjaci za ljudska prava iz Amnesty Internationala proveli su istraživanje i izbacili listu najsigurnijih aplikacija za komunikaciju, a upravo se Facebook Messenger našao na prvom mjestu te liste.

 

 

5. Telegram

 

Telegram je još jedna od aplikacija koja se može podičiti visokopozicioniranim mjestom na prije spominjanoj listi Amnesty Internationala. Ako upitate razvojni tim, reći će vam da je sigurnost i privatnost podataka njihovo najvažnije geslo pa se aplikacija oslanja na poseban protokol prijenosa podataka.

S obzirom da se radi o aplikaciji orijentiranoj na sigurnost, logično je za pretpostaviti kako grupni razgovori nisu podržani.

Uz ovih 5 najboljih aplikacija za dopisivanje komunikacija vam je zajamčena samo se morate pobrinuti da imate pristupo internetu, a kako bi Vaš novi smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaraca, lomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli