Današnji pametni telefoni nude odlične kamere. Možda je samo pitanje vremena kad će kamere ugrađene u vašim pametnim telefonima u potpunosti zamijeniti klasične fotoaparate s obzirom da na taj način, ukoliko putujete, nosite manje stvari pa vam cijelo iskustvo fotografiranja postaje praktičnije.

Naravno, ovaj članak nije namijenjen osobama koje se profesionalno bave fotografijom, već za nas laike koji alatima za obradu fotografija pokušavamo, barem približno, stvoriti fotografiju sličnu onoj koje će profesionalno oko okinuti u pravom trenu. Dakle, u nastavku vam donosimo 5 najboljih aplikacija za obradu fotografija.

 

VSCO

 

Brojni blogeri i korisnici Instagrama hvale ovu aplikaciju koja vam nudi širok spektar alata i raznih filtera za obradu fotografija čiji broj stalno raste. Nudi vam mugućnost dijeljenja fotografija s drugim korisnicima na Instagramu ili Google+. Ujedno možete obrađenu fotografiju staviti na svoj profil.

Nedostatak joj leži u činjenici što joj nedostaju oni zabavni specijalni efekti, okviri ili mogućnost pisanja po fotografiji.

 

SNAPSEED

 

Ova vam aplikacija omogućuje zavidnu razinu kontrole svih efekata i filtera te alata za editiranje koji će vam pružiti zadovoljstvo u svakom slučaju. Ovdje nije riječ o običnom jednodimnezionalnom editiranju fotografija gdje jednim dodirom stvarate čudesa, već je to aplikacija namijenjena pronicljivim i zahtjevnim fotografima.

Neki od nedostataka su nemogućnost spremanja fotografija za daljnje korištenje te sučelje koje nije dovoljno transparentno.

 


FLICKR

 

Ovo je još jedna od aplikacija za obradu fotografija, ali ujedno i jedna od najstarijih s ogromnim izborom alata i efekata koje možete koristiti za obradu fotografija.
Jedna od interesantnih prednosti ove aplikacije je mogućnost snimanja fotografija putem aplikacije te njihova direktna obrada.

 

CAMERA 360

 

Ova je aplikacija iznimno popularna u Aziji. Raspolaže s velikim brojem različitih mogućnosti obrade fotografije, brojnim filterima te efektima. Neki od nedostataka su nemogućnost automatskog odbacivanja snimljene fotografije s kojom niste zadovoljni ili pak nepostojanje mogućnosti podešavanja oštrine.

 

FONT CANDY

 

Font Candy je odlična aplikacija za obradu fotografija. Omogućuje vam da stavite tekst na fotografiju pa je odlična za izradu postera ili plakata, profilnih slika ili raznih citata stvarajući tako fotografije koje imaju motivacijski efekt. Ima ogromnu bazu različitih fontova koje možete koristiti prilikom pisanja teksta.

Dakle,ovo je idealna aplikacija za sve koji žele i vole stvarati tekstualne fotografije.

Uz ovih 5 najboljih aplikacija za obradu fotografije vaše uspomene i selfiji uvjek će izgledati odlično, a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku na tim putovanjima bio zaštićen od udaracalomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli