Trčanje je aerobna aktivnost koja čini najviše dobrobiti za naše tjelesno zdravlje. Od svih vrsta sportova, upravo je trčanje jedna od najučinkovitijih, najpristupačnijih ali i najjeftinijih oblika rekreacije. Potreban vam je samo dobar par tenisica i dobra volja.

Za početak, posebice ako se tek privikavate na trčanje, ne morate ni kupovati posebnu odjeću za trčanje. Osim što utječe na potrošnju kalorija pa je odlična za osobe koje žele smršaviti, pregršt je dobrobiti od trčanja – umanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, pomaže kod regulacije razine šećera u krvi, pozitivno utječe na imunitet, smanjuje menstrualne bolove te bolove u leđima, utječe na koncentraciju i pamćenje, snižava krvni tlak, pozitivno utječe na disanje jačajući pluća, utječe na bolji san i još mnogo toga.

S obzirom na navedene blagodati, što god odaberete kao svoj osobni pokretač ili motivator, manje je bitno, važno je samo da se pokrenete i počnete trčati! A kad već trčite, postoje brojne aplikacije koje će vam trčanje pretvoriti u još zabavniju aktivnost, a ujedno ćete moći pratiti i svoj napredak. Predstavljamo vam dakle, prema statistici na Google Play Storeu, ali i iz osobnog iskustva 5 najboljih aplikacija za trčanje.

Runkeeper

 

Definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija, usudili bi se reći i najbolja aplikacija za trčanje. Dostupna je za Android i iOS, a cijeli tijek bilježenja aktivnosti moguć je uz pomoć GPS sustava ugrađenog u pametni telefon. Ovo je odlična aplikacija za trčanje ali i za pješačenje, bicikliranje ili neku drugu aktivnost jer ćete istog trena dobiti povratnu informaciju o udaljenosti koju ste prošli, brzini kojom trenutno trčite te kolika vam je prosječna brzina s obzirom na pređenu udaljenost. Povrh svega, na kraju aktivnosti dobivate uvid u potrošene kalorije. Rezultate aktivnosti možete s lakoćom prebaciti na osobno računalo te izraditi grafikone s napretkom.

Runtastic Running

 

Runtastic Running je još jedna od najboljih aplikacija za trčanje. Ona vam, kao i većina aplikacija za trčanje nudi mogućnost bilježenja podataka kao što su udaljenost, trajanje, potrošene kalorije, ali i mnogo više. Možete programirati cilj vježbanja, bilo da se to odnosi na ciljanu udaljenost, vremensko ograničenje ili pak na utrošene kalorije. Također možete programirati cilj i na godišnjoj razini, a ujedno vam aplikacija sugerira kad je vrijeme za kupnju novih tenisica za trčanje.

Nike+ Run

 

Aplikacija Nike+ Run vam nudi natjecateljski pristup trčanju. Omogućuje da usporedite svoj rezultat s rezultatom prijatelja ili susjeda te da ostvarite prijateljsko natjecanje. Također nudi mogućnost aktivacije “publike” koja vas podupire dok trčite.

Strava Running

 

Ako vam Nike+Run omogućuje natjecateljski duh, onda vas Strava Running vodi stepenicu više po tom pitanju. Sve vaše podatke vezane uz trčanje stavlja u usporedbu s drugim korisnicima pa se tako možete natjecati protiv potpunih neznanaca ili prijatelja, ali i ispunjavati određene izazove i skupljati virtualan postignuća.

Endomondo

 

Endomondo je na petom mjestu našeg popisa najboljih aplikacija za trčanje. I ona će, poput svih ranije navedenih, zabilježiti podatke o udaljenosti, potrošenim kalorijama, trajanju te vam ispisati rutu na karti. Ujedno je u potpunosti povezana s društvenim mrežama pa će vaš rezultat osvanuti na Facebooku, Twitteru ili Google +.

Uz ovih 5 najboljih aplikacija za trčanje nećete imati problema pratiti svoj napredak, a kako bi Vaš novi smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaracalomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli