Od samog početka korištenja Android OS-a, aplikacije za vremensku prognozu nalaze se pri samom vrhu popularnosti. Dok ste u staro doba morali čekati Dnevnik da bi vidjeli vremensku prognozu, danas brzo i jednostavno upalite zaslon svog pametnog telefona i na dlanu vam se izlistaju informacije o trenutnoj temperaturi zraka, vlagi, jačini vjetra, tlaku i brojnim drugim elementima.

S obzirom da postoji široka paleta mogućnosti odabira između brojnih aplikacija vremenske prognoze, odlučili smo sastaviti listu nekoliko najboljih. Potrebno je samo napomenuti da brojne aplikacije koriste iste izvore podataka, pa ćete najčešće, koristeći različite aplikacije vremvremenskih aplikacijaenske prognoze, dobivati iste podatke. Razlika će biti u korisničkom sučelju i naravno, dizajnu.

Weather Timeline

1.Weather timeline

 

Gledano čisto s vizualnog aspekta, ovo je jedna od najljepše dizajniranih aplikacija vremenske prognoze. Posjeduje popriličan broj interesantnih i jednostavnih opcija te brojne widgete za početni ekran. Ime aplikacije izvedeno je iz njene osnovne funkcije – početnog ekrana gdje imate kartice s vremenskom prognozom uvezene u vremensku liniju (timeline). Weather Timeline aplikacija omogućuje vam samostalan odabir servisa. Dakle, na izboru su vam:

  • Weather Underground
  • Forecast.io
  • YR.no
  • OpenWeatherMap
  • World Weather Online

 

P.S. YR.no je definitivno naš favorit! Najpouzdaniji i najtočniji izvori podataka!

 

Precise Weather YoWindow

2. Precise Weather YoWindow

 

Precise Weather YoWindow aplikacija nudi poseban dizajn jer umjesto piktograma prikazuje crteže krajolika koji odražavaju trenutnu vremensku situaciju na vašoj lokaciji. Uzmino na primjer da u vašem naselju upravo pada kiša – kišit će i na vašem zaslonu! Izlazak i zalazak sunca također se u realnom vremenu pojavljuju na vašem zaslonu.

Simple Weather

3. Simple Weather

 

Simple Weather je aplikacija krajnje jednostavnog dizajna pa ako ste fan minimalizma i praktičnosti, ona je odlična za vas. Nudi posebne widgete koji odlično izgledaju na bilo kojoj pozadini. Besplatna je, no ukoliko želite maknuti reklame, trebat ćete platiti za tu funkciju.

 

AccuWeather

4. AccuWeather

 

Upravo je AccuWeather – Weather for Life jedna od aplikacija koja je s nama od najranijih početaka Androida. Za njenu kreaciju zaslužna je američka istoimena tvrtka koja pruža meteorološke usluge diljem svijeta. Redovito je ažurirana, pa su i podaci poprilično točni.

Također nudi “Real Feel” opciju koja na temelju složenih algoritama preračunava temperuru, vlagu zraka, jačinu i smjer vjetra te određuje kakav će biti vaš osjećaj temperature kad izađete van.

1weather

5. 1Weather

 

Prema mišljenju korisnika, ovo je najpopularnija aplikacija za vremensku prognozu i najbolje ocjenjena. Sadrži standardne značajke kao što su dnevna prognoza te prognoza iz sata u sat, a ujedno nudi podršku na 25 različitih jezika. Besplatna je i potražite je na slijedećem linku: 1Weather.

Naravno, kao što smo rekli, postoje brojne druge aplikacije u ovoj kategoriji pa ako vam se neka ne sviđa, brzo ćete i lako pronaći zamjenu. Popis koji je pred vama napravljen je na temelju vlastitog iskustva, ali prvenstveno, na temelju ocjena korisnika i broja preuzimanja.

5 najboljih aplikacija za vremensku prognozu navedenih u ovome članku svakako će vam pomoći u planiranju izleta u prirodu, kako se odjenuti, što obuti, a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaraca, lomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti. Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli