Volite li putovati? Volite li istraživati nova mjesta, otkrivati život sporednih uličica neke metropole, osjetiti vjetar na vrhu Eiffelova tornja ili pak svojim vlastitim osjetilima doživjeti svjetski poznate ili one manje razvikane turističke destinacije? Vjerujem da je odgovor većine čitatelja na ova pitanja pozitivan.

Upravo stoga, za sve putoholičare, posebice one koji nisu skloni putovati s turističkom agencijom gdje je cijela ruta unaprijed isplanirana, već vole sami pronaći odgovarajući smještaj, odlučiti hoće li posjetiti neki od muzeja, pojesti ručak u nekom od poznatih restorana ili će kušati autohtone specijalitete na tržnici, za one koji će se upustiti u avanturu putovanja znajući da neće uvijek sve teći kao podmazano, pišemo ovaj članak u kojem ćemo vam detaljnije predstaviti pet najboljih besplatnih aplikacija za putovanje.

Točnije, pet aplikacija koje će vam olakšati odabir hotela, restorana, preporučiti lokalitete koje se isplati posjetiti ili vam pokazati koji su najbolji klubovi za noćni život – sve ovisno o vašim sklonostima i afinitetima.

 

Trip Advisor

 

Trip Advisor je američki internetski portal koji nudi sve moguće informacije o lokaciji na kojoj se nalazite. Tako ćete jednostavno pronaći smještaj u hotelu, odabrati restoran, rezervirati let, pronaći pub koji vam se sviđa ili pogledati listu najzanimljivijih lokaliteta u vašoj blizini (things to do). Funkcionira po principu recenzija drugih korisnika koji sami ocjenjuju određenu lokaciju, hotel ili restoran na temelju zadanih kriterija pa tako krajnji korisnik dobiva širu sliku i lakše donosi odluku. Jedna od definitivno najboljih, must have aplikacija koja ima izrazito velik broj korisnika pa su stoga i recenzije realnije.

 

Trip Suite

 

Ovo je još jedna odlična aplikacija za iPhone koja kombinira različite mogućnosti. S obzirom na bazu karata njome se možete koristiti i kad je GPS nedostupan pa ćete lako pronaći neku pješačku rutu. Naravno, možete pretraživati restorane, dućane, sajmove, lokalne suvenirnice i hotele. Putem ove aplikacije možete odrediti svoj program i aktivnosti putovanja te ga uvrstiti u planer što je čini iznimno praktičnom i privlačnom.

 

Hotels Combined

 

Kao što joj samo ime kaže, ova je australska aplikacija namijenjena pretraživanju hotela diljem cijelog svijeta. Posebno je korisna za sve koji pokušavaju pronaći najpovoljniji smještaj. Radi po principu usporedbe tako da pretražuje najvažnije i najveće svjetske stranice te nudi više od dva milijuna hotelskih aranžmana iz više od sto booking stranica. Krajnji rezultat je uvijek najpovoljnija cijena za kupca i tražitelja smještaja.

 

Skyscaner

 

Za razliku od prethodne aplikacije koja pretražuje hotelsku bazu, ova aplikacija radi na istom principu ali pretražujući bazu letova. Stoga ćete lako pronaći avionske aranžmane koji vam najbolje odgovaraju jer vam ova aplikaciju omogućuje uspoređivanje cijena avionskih karata različitih kompanija. U slučaju rezervacije, direktno ćete biti prebačeni na stranice avio kompanije.

 

Hotel Tonight

 

Dakle, ako volite putovati, sigurno ste se barem jednom našli u situaciji u kojoj morate hitno i neplanirano pronaći smještaj. Ovo je idealna aplikacija za takve slučajeve! Omogućuje vam pronalazak hotela u vašoj blizini, ali i last minute aranžmane s mogućnošću rezervacije do 2 sata ujutro. Ujedno možete rezervirati hotelski smještaj po povoljnoj cijeni i do 7 dana unaprijed diljem Europe, Amerike i Australije.

 

Vrijedna spome je i Googleova aplikacija Google Maps koja dolazi predinstalirana na svakom Android uređaju, a gdje vi možete ostavljati također svoje doprinose/recenzije, ocjene, fotografije te čitati osvrte drugih ljudi. Odlična je stvar što prilikom ostavljanja svojih osvrta zarađujete bodove, a jedna od naj nagrada koju ste u 2016 mogli ostvariti je bio 1TB diskovnog prostora na Google Driveu. Nagrade se stalno mjenjau ali ipak najbitnije je to što će Vaši osvrti pomoći drugima donjeti pravu odluku!

Uz ovih 5 najboljih aplikacija za putovanja nećete imati problema pronaći smještaj, dobru klopu ili zabavan kafić, a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku na tim putovanjima bio zaštićen od udaracalomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli