Pametni telefoni su uobičajeni uređaji kod većine svjetske populacije,a kriminal, kako onaj virtualni, tako i klasični sve je češća pojava. Pa, ako i do sad niste razmišljali o zaštiti svog pametnog telefona, vrijeme je da se informirate i na jednostavan se način zaštitite od krađe. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako bi povećali svoju sigurnost. Savjeti se odnose na napade softverske vrste, ali i one kod realne krađe uređaja pa da u tom slučaju barem nitko ne može pristupiti vašim pohranjenim podacima.

1.Jedan od prvih koraka zaštite je PIN. Dakle, nemojte ga isključivati. Točnije, pojačajte sigurnost četveroznamenkastim brojem, ali i lozinkom pri otključavanju početnog zaslona. Još jedan od načina zaštite jest prelazak prstom po zaslonu po određenoj putanji. Kod svih je pametnih telefona preporučljivo podesiti ga da se sam zaključa nakon izvjesnog vremena nekorištenja.
2. Napravite back up vašeg pametnog telefona i radite to u intervalima – jednom mjesečno bit će dovoljno. Koristite neki od cloud sustava ili napravite back up na vašem stolnom računalu.

Zaštita mobitela od krađe
3. Instalirajte softvare za praćenje. Na taj ćete način uvijek znati gdje vam je uređaj, a provjeriti ga možete s bilo kojeg uređaja koji ima pristup Internetu.

4. Koristite opciju Kill-Switch koja vam omogućava gašenje na daljinu, tj. uništenje mobitela u slučaju krađe.

5. Isključite Wi-Fi i Bluetooth kada vam nisu potrebni. Time onemogućavate da netko tim putem provali u vaš uređaj i ukrade sve što imate na pametnom telefonu te dođe do vrijednih lozinki ili brojeva računa.

6. Isključite opciju “save login details” jer ne želite da se eventualni lopov bez problema priključi na vaš bankovni račun, e-mail ili Facebook.

7. Držite pametni telefon uvijek pri ruci. Nemojte ga ostavljati u torbi ili na bilo kojem mjestu kad ste u javnosti u kojem nemate mogućnost jednim potezom ruke doći do njega.

8. Koristite proximity alarm aplikacije koje se uključe svaki put kad je vaš pametni telefon nekoliko metara udaljen od vas. Naravno da udaljenost možete sami podesiti i koristiti kako vam god odgovara. Jedan se dio postavi na uređaj, a drugi dio nosite uz sebe pa na taj način mjerite udaljenost.

9. Provjerite permisije koje traže aplikacije od vas. Neke aplikacije prilikom instlacije traže pristup nekim servisima i podacima. Ako vam se učini da neka aplikacija traži od vas pristup kontaktima, albumu ili GPS lokaciji, a vi samo želite instalirati neku igricu, pripazite na to i radije je nemojte instalirati.

Ako odaberete bilo koji od ovih 9 načina kako zaštititi pametni telefon od krađe sigurni smo da ćete bolje i kvalitetnije spavati, a kako bi Vaš novi smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaraca, lomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli