Kao što sam naslov govori; vrijeme je da razriješimo dilemu vezanu uz antivirusne programetreba li vašem Android uređaju ili je suvišan? Odgovor naravno nije jednoznačan pa je potrebno pročitati cijeli tekst kako bi vam odgovorili na to pitanje.

I sami znate da je virusa mnogo te da je korištenje Interneta i surfanje rizično ukoliko to radite bez antivirusnog programa, posebice ako putem Androida plaćate račune. U tom vam je slučaju definitivno potrebno poduzeti dodatne mjere zaštite. No, spadate li u kategoriju onih koji znaju gdje vrebaju nevolje, točnije, koje su sumnjive stranice, najjednostavniji način je da ih jednostavno izbjegavate, pa vam u tom slučaju neće biti potrebna dodatna antivirusna zaštita.

 

Google sigurnost

Google sigurnost

 

Google vodi dosta računa o sigurnosnim potrebama korisnika Android platforme i stalno radi na tome da antivirus bude implementiran u samu platformu. To konkretno znači da iz dana u dan usavršavaju i unaprijeđuju sigurnosnu mrežu Android uređaja. Ujedno se i na samoj Google Play usluzi nalazi servis koji se brine o sigurnosti krajnjeg korisnika i aktivan je non stop.

Nažalost, neki telefoni nisu sinkronizirani s Google servisima. To konkretno znači da ne spadaju u kategoriju sigurnosne zaštite od strane Googlovih servisa. To su telefoni koji nemaju Google Play pa je u tim slučajevima jedini način da se preuzme aplikacija neki alternativni servis, nešto kao AppBrain ili tome slično. Samim time nemaju dobar obrambeni sistem pa bi svaki korisnik koji ne poznaje Internet baš najbolje trebao nabaviti neki antivirusni program.

 

Google Play

Google Play

 

Znači li to da su svi koji koriste Google sinkronizaciju, odnosno Google Play usluge potpuno sigurni? Pa, i nisu. Kao što je već bilo spomenuto na početku, ako Android koristite samo za surfanje, običan Windows Defender, kada je Windows 8 operativni sistem u pitanju, biti će vam dovoljan.

Ali, koristite li plaćanje putem svog Androida pa u tom slučaju vršite sinkronizaciju s tekućim računom, tada vam sigurno treba dodatna i pouzdana zaštita. Konkretno i dodatno se to odnosi na one koji instaliraju aplikacije s drugih, alternativnih servisa, a ne Google Play usluge. Sad, da ne ispadne da promoviramo Google, ali ipak su oni poprilično dobro, ako ne i savršeno, odradili posao po pitanju zaštite Google novčanika.

Antivirus za android uređaje
Ukoliko nemate podešen Google novčanik i ukoliko na svom Android uređaju ne čuvate neke multimedijalne sadržaje ili podatke koji bi vas mogli kompromitirati, zaboravite na dodatnu zaštitu. Antivirusni programi zapravo samo usporavaju telefon konstantnim skeniranjem podataka i dodatno troše bateriju.

Također znaju biti pomalo dosadni postavljanjem sigurnosnih pitanja, stalnim provjerama i zahtjevima, a čemu sve to ako znate da je sve što čuvate na telefonu neprofitabilnog karaktera.

Kako bilo da bilo, zaraženi pametni telefon moguće je očistiti i dovesti u red ali razbijeni, ogrebeni, napukla stakla nije. Stoga Vam preporučamo da svoj smartphone zaštitite maskicom, ali ne bilo kakvom maskicom već personaliziranom maskicom za mobitel koju možete sami izraditi na našoj stranici. Kako biste stekli dojam i dobili ideju za svoju personaliziranu maskicu pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli