Svi volimo besplatne aplikacije, zar ne? Ideja plaćanja za korištenje neke od aplikacija najčešće će preplašiti, a samim time i otjerati veliku većinu ljudi. Činjenica je da će se većina, najčešće zbog financijske situacije, rađe odlučiti za besplatnu i lošiju verziju neke od aplikacija negoli za plaćenu. No, nakon što pročitate ovaj članak, postoji velika šansa da ćete promijeniti mišljenje te odlučiti potrošiti pokoju kunu, jer, zapravo, većina plaćenih aplikacija i ne košta baš toliko mnogo.

U čemu je štos? Pojednostavljeno: svaki proizvođač i inventor neke aplikacije mora od nečeg živjeti. Pa ako nećete plaćenu aplikaciju, onda će vam ova besplatna verzija morati odvrtjeti pokoji oglas. Mislite: “Oglas tu ili tamo ne košta ništa.” Točno, ali nove studije dokazuju da takav princip znatno utječe na efikasnost samog uređaja. Saznajte zašto je korisno investirati nekoliko kuna i kupiti aplikaciju; točnije, zašto izbjegavati besplatne aplikacije?

Ne oglasima

Oglasi su iznimno naporni i dosadni!

 

Započnimo od osnovne činjenice: nitko zapravo ne voli oglase. Svi ih toleriramo jer nam se čini da su podnošljiva alternativa u odnosu na plaćenu verziju, no, budimo iskreni, nitko zapravo nije sretan kad mu oglas iskače usred igrice! Osim toga, oglasi dodatno povećavaju internetski promet (svaki oglas je drugačiji, pa se stoga svaki novi oglas koji vam se prikazuje mora downloadati, što, naravno, utječe na potrošnju), usporavaju uređaj i skraćuju trajanje baterije, a uz to su sve veći i agresivniji.

 

Besplatne aplikacije mogu zapravo biti skuplje. Kako?

 

Vratimo se na temu igrica. I uzmimo, na primjer, Candy Crush, igricu u kojoj možete proći na stotine razina kroz zabavno i slatko Kraljevstvo slatkiša, no, problem je u činjenici što ćete prvih nekoliko razina dobiti i proći besplatno. A jednom kad vam igrica uđe “pod kožu”, da bi došli na sljedeći nivo, morat ćete platiti. I tako je, samo u 2014. godini Candy Crush zaradila 1.4 milijarde $ od kupnje ostvarene tijekom igranja. Puno ih je ostavilo zadnje kune samo da bi prešli na sljedeći nivo!

Bez reklama, molim

Oglasi uništavaju trajanje baterije

 

Možda mislite da je to samo baner ili početni zaslon igrice, ali on može uzeti znatan danak s obzirom na produktivnost vaše baterije. Prema istaraživanjima znanstvenika, aplikacije sa oglasima koriste oko 16 % više energije vaše baterije. To u prosjeku smanjuje trajanje vaše baterije na dnevnoj bazi za oko 2, 5 sata!

Spori pametni telefon

Usporavanje telefona

 

Telefoni uvijek rade kao vurica na početku, no, nekako, s vremenom postaju sve sporiji. Razlozi tome su brojni, no jedan od očitih jesu upravo oni naporni oglasi. Ti oglasi unutar aplikacija rezultiraju poražavajućim činjenicama: 47 % sporiji CPU i korištenje 22% više memorije!

 

Loša kvaliteta aplikacija

 

Velik dio aplikacija koje se nalaze u Google Play trgovini iznimno su loše. Najvažniji razlog leži u činjenici što su besplatne aplikacije lošije dizajnirane, programirane i održavane od onih koje se naplaćuju pa korisnici besplatnih aplikacija ni ne očekuju od njih mnogo. Za razliku od toga, kad plate aplikaciju, žele da je sve u savršenom skladu i da radi perfektno!

Naveli smo nekoliko najvažnijih razloga zbog kojih bi morali dva puta razmisliti prije nego krenete skidati besplatne aplikacije. Možda vas i neki od navedenih ponuka da potrošite tih nekoliko kuna kako bi si osigurali profesionalnu verziju onog što zapravo želite i kako bi vam sve teklo glatko te na vaše potpuno zadovoljstvo!

Još jedan način na koji možete pomoći svojem pametnom telefonu je da ga zaštitite od udaraca, ogrebotina i lomova. Najkvalitenija zaštita od nabrojenih nesreća je zaštitna maskica. A pošto Vi svoj pametni telefon ( smartphone ) jako volite, što znamo iz vlastita iskustva, sigurni smo da nećete biti zadovoljni s bilo kojom zaštitnom maskicom.

Stoga vam maskezamobitele.com nude opciju izrade personaliziranih maskica za mobitele. Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli