Messenger je aplikacija koju koristi više od milijardu korisnika diljem svijeta ne samo za običnu komunikaciju, već i za transfer fotografija, datoteka i videa. Jednostavno rečeno, aplikacija koja je općeprihvaćena te ona koja je u stalnom porastu broja korisnika. No, često velik broj korisnika ne zna za dodatne mogućnosti i opcije koje ona nudi. Upravo će o tim dodatnim opcijama ovdje biti riječi.

Kako bi dobili pristup tim opcijama, nakon pokretanja aplikacije potrebno je otvoriti novi ili postojeći razgovor s nekim od kontakata. U gornjem desnom kutu postoji ikonica za opcije koja nalikuje malom kotačiću. Klikom na nju dolazite u dio gdje vam se nude brojne opcije. Za početak, potrebno je otvoriti konverzaciju u Messengeru. (Taj je korak potrebno učiniti pristupate li aplikaciji sa svog računala i preko Facebooka). Kad se nalazite unutar Messengera u gornjem desnom kutu nalazi se ikonica “i”. Upravo ta ikonica nudi vam brojne “skrivene” opcije. Ono što je važno napomenuti jest činjenica da se sve te opcije i izmjene koje eventualno učinite odnose samo na tu jednu osobu, a ne na sve kontakte koji vam se nalaze u Messengeru.

Notifikacije

Jedna od prvih opcija jesu notifikacije pomoću kojih možete mijenjati vrijeme tijekom kojeg zvučne notifikacije neće biti aktivne. Vremenski raspon kreće se od 15 minuta do 24 sata, a posebno je interesantna opcija u kojoj su sve zvučne obavijesti onemogućene do vašeg alarma – dakle tijekom noći ili dok se sami ne vratite dopisivanju s određenom osobom.

 

Promjena boje

Ovom opcijom mijenjate boju prozorčića (oblačića) teksta, a pritom se mijenja i boja ikonica. Svaku promjenu koju unesete, vidljiva je vama, ali i toj osobi. Dakle, svaka je izmjena automatski pohranjena između vas i određenog kontakta.

 

Facebook Messenger opcije za koje niste znali

 

Emotikon

Umjesto klasičnog palca gore koji predstavlja like, možete mijenjati emotikone koji će biti njegova glavna zamjena. To ne znači da vam svi ostali nisu i dalje dostupni, već vam je onaj koji odaberete; npr. djetelina s četiri lista sada zamijenila klasični like emotikon.

Nadimak

Ovo je jedna zgodna opcija jer vam nudi mogućnost personalizacije vaših kontakata. Zasigurno neku od osoba s vaše liste kontakata poznajete cijeli svoj život pod određenim nadimkom pa to također možete uređivati u opcijama.

Pregledavanje profila

Do ove opcije dolazite klikom na profilnu sliku gdje vam se nudi opcija pregledavanja profila i besplatnog poziva. Pregled profila je zapravo direktni link na Facebook gdje možete provjeriti profil osobe s kojom se dopisujete. Takva vam je opcija korisna u slučaju da vam se javila osoba koju ne poznajete.

Tajno dopisivanje

Od svih opcija Facebook Messengera, ova je vjerojatno najkorisnija. Omogućuje vam potpunu sigurnost jer su sve vaše poruke šifrirane pa ih nitko ne može pronaći. Dopisivanje na ovaj način bilježi se u posebnom prozoru pa je nemoguće pregledati povijest unutar onog prozora u kojem se dopisujete na normalan način.

Blokiranje

Ukoliko vam netko dosađuje, lako ćete, dodirom jedne tipke onemogućiti komunikaciju s dotičnom osobom.

 

Uz ove Facebook Messenger opcije za koje niste znali sigurno će vaše dopisivanje poprimiti novu razinu, a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku u tim pustolovinam bio zaštićen od udaracalomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli