Bez obzira na starost vašeg telefona, nema potrebe da baš svaki završi na otpadu. Uvijek možete iz starog telefona izvući nešto svrsishodno, a jedna od takvih stvari je pretvaranje u video nadzor. Za tu funkciju stari telefon koji vam više ne treba je idealan s obzirom na činjenicu da mora biti fiksiran na jednom mjestu.

Postoji više načina na koje to možete izvesti, no mi ćemo vam ovdje predstaviti najjednostavniji i najbrži način. Sve što trebate učiniti je posjetiti Google Play Store. Naime, postoji aplikacija koja se naziva: “Alfred – home security camera”. Ona vam omogućava sinkronizaciju vaših dvaju telefona u svrhu video nadzora.

Postavlja se izvanredno lako i jednostavna je za upotrebu; za razliku od brojnih drugih aplikacija. Nakon preuzimanja sa Google Play Storea na oba telefona, potrebno ju je pokrenuti, prijaviti se i odabrati ulogu koju će telefon vršiti – hoće li biti kamera ili monitor.

Naravno, na fiksirani stari mobitel postaviti ćete kameru te se prijaviti na svoj Google račun, a svoj ćete mobitel, koji stalno imate uz sebe, postaviti kao monitor. Pritom se ponovno trebate prijaviti na isti Google račun koji ste koristili prilikom prijavljivanja na prvi (stari) telefon.

 

Kućni video nadzor bebe

 

Osim što na ovaj način imate vlastitu, vrlo jeftinu, kameru i video nadzor, ova stvarčica od velike je koristi ako je koristite kao kućni video nadzor za bebe. U tom je slučaju mikrofon odlična stvar jer omogućava komunikaciju između roditelja i djeteta koje je možda uznemireno zbog majčine odsutnosti.

Ujedno možete i pomoću internet preglednika vršiti monitoring; naravno prijavivši se na onaj isti Google račun koji ste koristili na uređaju prilikom preuzimanja aplikacije.

Sljedeća odlična stvar je daljinska aktivacija LED blica koji se vrši pomoću telefona s kojim vršite monitoring. Ujedno, moguće je inicirati video zapis te na taj način trajno zabilježiti određene trenutke aktivnosti.

No, koja korist od video nadzora a da nema tehnologiju detekcije pokreta? Svaki korisnik Alfred aplikacije je obavješten kada kamera uoči neki pokret ispred sebe. Dakle, neme potrebe da stalno pokrećete aplikaciju na svom telefonu i provjeravate dešava li se nešto slučajno u vašem stanu. Primit ćete obavijest i biti upozoreni svaki put kad se u vašem stanu ispred kamere detektira bilo kakav pokret ili bilo kakva aktivnost.

Ovaj članak će Vam svakako pomoći da se izradite “kućni video nadzor za bebe” , a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaracalomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

 

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli