Iz dana u dan broj aplikacija za android raste. Rapidno. Na dnevnoj se bazi pojavljuje oko 1000 novih android aplikacija raznih namjena. Od onih koje vam služe za zabavu, informiranje, personalizaciju, pa do onih koje su vam zaista potrebne da bi vaš telefon normalno funkcionirao. I kako sad znati koje su najbolje android aplikacije? Kako odabrati korisnu aplikaciju, a ujedno i jednu od najboljih? Jer, prateći ocjene, često ćete uočiti da je gotovo svaka aplikacija dobro ocijenjena i visokorangirana, no to ne mora uvijek biti i točno. Ovdje vam donosimo pregled nekoliko najboljih android aplikacija prema najvažnijim kategorijama.

 

Automatizacija procesaAUTOMATIZACIJA

 

 

Gravity Screen

 

Ovo je jedna od iznimno korisnih android aplikacija koja će vam omogućiti automatsko paljenje i gašenje vašeg pametnog telefona. Stoga, ne trebate više koristiti gumb za uključivanje i isključivanje jer će ova aplikacija raditi to umjesto vas. Za aktivaciju nekoliko značajki trebat ćete platiti u sklopu aplikacije, no uglavnom je besplatna.

 

Tasker

 

Aplikacija koja prvenstveno služi za potpunu automatizaciju svega na vašem pametnom telefonu. Pomoću dugog popisa varijabli možete automatizirati sve i svašta, od lokacije, vremena, Bluetootha do primjerice onemogućavanja slanja SMS-a tijekom vožnje u automobilu. Cijena mu je oko 18 kn (2,99 $), ali vrijedi svake lipe!

 

Llama

 

U slučaju da ne želite izdvojiti tih 18 kuna za Tasker, evo vam besplatne android aplikacije koja radi po istom principu.

 

KomunikacijaKOMUNIKACIJA

 

 

Google Hangouts

 

Najnovija verzija Hangoutsa definitivno nadmašuje svaku aplikaciju koju ste ikad koristili za komunikaciju. Uz integraciju mogućnosti slanja i primanja SMS-ova i MMS-ova, obavljanja glasovnih i video poziva, ovom android aplikacijom na jednom mjestu dobivate sve što vam je potrebno.

 

Textra

 

Za one koji žele svoje SMS/MMS poruke imati na jednom mjestu, Textra je pravo rješenje. Iznimno je jednostavna, a opet funkcionalna i privlačnog izgleda.

 

Telegram

 

Telegram je android aplikacija koja je potpuno besplatna, bez oglasa i s obzirom na to da je napravljena od strane ruskih autora, koji tvrde da je čak ni NSA ne može prisluškivati, potpuno je sigurna za dopisivanje i među najboljima za slanje enkriptiranih poruka. Možete čak podesiti i vrijeme samouništenja poruke od nekoliko sekundi do tjedan dana.

 

PrilagodbaPRILAGODBA

 

 

Locker Master

 

Ovo je korisna aplikacija za one koji žele promijeniti zaslon za zaključavanje pa će vam ova aplikacija omogućiti brz i lak pristup aplikacijama po vašem izboru.

 

Moonshine Icon Pack

 

Jedna od najboljih aplikacija za prilagodbu ikona, tema i sličica. Ukoliko su vam dosadile standardne i zadane ikone s ovom ih aplikacijom možete lako zamijeniti čime god želite, a ujedno ih personalizirati i dati moderan ili otkačen izgled svom pametnom telefonu.

 

SwiftKey

 

Zamijenite standardnu virtualnu tipkovnicu ovom aplikacijom i više nikad se nećete vratiti nazad na staru. SwiftKey koristi napredni algoritam za predviđanje teksta, na stotine emotikona, sjajne teme i munjevito je brza. A može ju se i prilagođavati prema svojim željama.

 

Upravljanje datotekamaUPRAVLJANJE DATOTEKAMA

 

 

ES File Explorer

 

Ukoliko vaš android uređaj nije opremljen softverom za upravljanje datotekama, ovo je korisna i iznimno jednostavna aplikacija za vas.

 

AirDroid

 

Želite li prebacivati podatke s pametnog telefona na stolno računalo bez upotrebe kabla ili obrnuto, onda je AirDroid aplikacija koje trebate. Ova aplikacija za android prepuna je korisnih mogućnosti; od slanja SMS-a putem računala do stvaranja backupa.

 

Google Drive

 

Ovo je jedna od najboljih aplikacija za cloud storage, pohranu podataka, stvaranje sigurnosnih kopija, spremanje dokumenata za čitanje kad ste offline i zajedničko korištenje s drugim osobama i to sve unutar 15 GB besplatne memorije. Ujedno, posjedujete li android već koristite Google račun, pa zašto ne bi iskoristili sve mogućnosti koje vam on nudi?

 

Aplikacije za zdravljeZDRAVLJE

 

 

Google Fit

 

Google Fit koristi senzore u vašem mobitelu za praćenje vježbanja i postavljanje ciljeva, a i integrirana je s trenutno dostupnim uređajima koji koriste Android Wear. Najbolja višenamjenska aplikacija koja prati sve podatke vezane uz zdravlje i kondiciju.

 

7 Minute Workout

 

Kao što govori i samo ime, ova je aplikacija namijenjena onima koji stalnim izgovorima bježe od vježbanja. Sedam minuta intenzivnih i kratkih serija vježbi je dovoljno da se pokrenete, razgibate i potaknete cirkulaciju.

 

Map My Hike GPS Hiking

 

Ovo je odlična aplikacija za sve koji vole aktivnosti na otvorenom. Aplikacija prati vašu rutu GPS-om i daje vam razne statističke podatke o aktivnostima koje uključuju šetnju, trčanje, planinarenje, bicikliranje…

 

Pokretaci aplikacijaPOKRETAČI (LAUNCHERS)

 

 

Nova Launcher

 

Aplikacija za android koja nudi neizmjerno veliku mogućnost prilagodbe, a ujedno je i brza kao i besplatna. Možete imati 9 početnih ekrana. Dostupno je dosta različitih animacija, mogućnost samostalnog rasporeda instaliranih aplikacija po tabovima kao i određivanje veličine ikona i njihovog fonta.

 

Themer

 

Aplikacija koja prilagodbu dovodi na višu razinu tako što okuplja raznovrsne pokretače, teme, ikone, widgete i fontove na jednom mjestu.

 

Google Now Launcher

 

Najveća prednost ove aplikacije je što nudi izravan pristup alatu Google Now iako nema tako velik raspon prilagodbe kao dvije aplikacije prije spomenute.

 

Aplikacije za glazbuGLAZBA

 

 

Google Play Music

 

Jednostavno rečeno, Google Play Music je najbolja glazbena aplikacija za android. Jednostavna, brza i ima sve što vam je potrebno za slušanje glazbe te pruža mogućnost uploada do 20 000 svojih pjesama i pristup kompletnom katalogu za 9,99 $ mjesečno (60 kn).

 

Spotify

 

Spotify je moćna aplikacija koja nudi pristup servisu streaming glazbe. Omogućuje besplatno slušanje glazbe bilo kojeg izvođača, a želite li se riješiti oglasa i slušati glazbu offline potrebno je izdvojiti 9,99 $ mjesečno.

 

Pandora

 

Ova aplikacija koristi projekt Music Genome da bi prilagodio pjesme koje pušta prema vašem ukusu. Ima zgodno sučelje za tablet, iznimno puno sadržaja i mogućnost pretraživanja stihova. Besplatna je, a opet, želite li verziju bez oglasa trebate izdvojiti 5 $ mjesečno ( 30 kn).

 

fotografijaFOTOGRAFIJA

 

 

Google Camera

 

Službena Googleova aplikacija za kameru na vašim pametnim telefonima. Jednostavna je, dobro izgleda i nudi razne efekte i zabavne mogućnosti popot zamućivnja objektiva.

 

Snapseed

 

Još jedna aplikacija u Googleovom vlasništvu koja vam nudi pregršt mogućnosti obrade fotografija.

 

Cymera

 

Cymera je višenamjenska aplikacija koja pokušava objediniti najbolje mogućnosti dviju prije spomenutih aplikacija.

 

produktivnostPRODUKTIVNOST

 

 

WPS Office

 

Aplikacija koju morate imati da biste obavili neki pravi posao na vašem tabletu ili pametnom telefonu. Besplatna je i bez oglasa, kompatibilna sa svim važnim Microsoftovim formatima i nudi sve fontove koje bi mogli zatrebati.

 

Cosi

 

Cosi je odlična aplikacija za pisanje bilježaka, stvaranja popisa za kupovinu, pisanje podsjetnika za sastanke i dogovore. Veoma se lako dijeli s ostalim članovima obitelji jer je i dizajnirana s tom namjerom.

 

Google Keep

 

Još jedna korisna aplikacija koja je integrirana s drugim Googleovim servisima a koja vam omogućava postavljanje podsjetnika u bilješke, organiziranje zadataka, dijeljenje bilješki s prijateljima i pohranu zadataka koje ste obavili.

 

Aplikacije za čitanjeČITANJE

 

 

Kindle

 

Kindle je aplikacija koju nudi Amazon i s kojom imate pristup ogromnoj Amazon kolekciji e-knjiga, sinkronizaciji između uređaja, naprednom označavanju sadržaja, bilježenju i stvaranju vlastitih prilagodbi.

 

Moon+Reader

 

U slučaju da niste fan pristupa koji nudi Amazon, ovo je najbolja aplikacija za vas. Prepoznaje različite formate te nudi velike mogućnosti prilagodbe i usklađivanje s Dropboxom.

 

Feedly

 

Feedly je jedna od najboljih aplikacija specijalizirana za čitanje vijesti i preuzimanje RSS-ova. Posjeduje moderno sučelje s postavkama dnevnih i noćnih tema, a ujedno lako možete spremiti članak za kasnije ili ga podijeliti s drugim aplikacijama.

 

Aplikacije za prilagodbuROOT REQUIRED (ZA OVE APLIKACIJE TREBA ROOT)

 

 

Titanium Backup

 

Ovo je obavezna aplikacija za sve koji žele izvući više iz svog uređaja zbog velike mogućnosti stvaranja sigurnosne kopije koju nudi. Također nudi mogućnost brisanja inače neizbrisivih aplikacija koje se nalaze na pametnom telefonu prilikom kupnje. Većina značajki dolazi besplatno, no za one napredne, potrebno je platiti 5,99 $ ( 36 kn)

 

Root Browser

 

Ako ste rootali svoj pametni telefon i volite se igrati njime, zasigurno ćete naići na osjetljive datoteke. Ova vam aplikacija omogućuje pristup mnogim datotekama koje većina korisnika nikad ne vidi, ali će vas i upozoriti koje datoteke nije preporučljivo dirati da ne bi obrisali nešto od iznimne važnosti.

 

Xposed Framework

 

Ovo je jedna od onih aplikacija koja omogućava neviđene mogućnosti prilagodbe zahvaljujući modulima pomoću kojih možete promijeniti bilo koji aspekt svog uređaja. Ovu android aplikaciju preuzimate izravno s web stranice Xposed, a ne putem Google Play Storea.

 

Aplikacije za sigurnostSIGURNOST

 

 

Android Device Manager

 

Googleova verzija aplikacije Find my iPhone omogućava praćenje uređaja u slučaju krađe ili gubitka pomoću GPS signala. Ova vam aplikacija omogućava brisanje svih podatka, zaključavanje ili čak glasno oglašavanje na daljinu. Samo nemojte zaboraviti skinuti aplikaciju prije nego se to dogodi.

 

Clean Master

 

Svjetski najpouzdanija aplikacija za optimizaciju, “speed booster”, čuvar baterije i aplikacija koja potpomaže ubrzanje rada vašeg pametnog telefona. Ujedno pruža zaštitu pomoću antivirusnog mehanizma i osigurava vaše privatne podatke pomoću AppLock funkcije.

 

CM Security Antivirus

 

S obzirom na AV-TEST, vodeću nezavisnu organizaciju u Njemačkoj koja provodi istraživanje tržišta na polju antivirusnih programa i ocijenjuje izvrsnost, CM Security Antivirus je 7 puta proglašen najboljom android aplikacijom! Njihova se nagrada smatra Oscarom u području IT sigurnosti i antivirusnih istraživanja! AV-TEST ocijenjuje antivirusni software s obzirom na brzinu detekcije virusa te koliko su user-friendly, a ova je aplikacija na samom vrhu tog popisa!

 

1Password

 

Lozinke su poprilično nesigurne, teško pamtljive i svi ih imamo previše! Stoga držite svoje lozinke sigurno pohranjene unutar ove aplikacije i budite mirni jer ih nitko neće pogoditi.

 

Aplikacije za društvene mrežeDRUŠTVENI MEDIJI

 

 

Facebook

 

Klasična android aplikacija Facebooka traži poduži popis dozvola za pristup vašim podacima što i nije najsretnije rješenje, no ta ista aplikacija za pristup najvećoj svjetskoj mreži nezaobilazna je za njeno svakodnevno korištenje.

 

Twitter

 

Iako premium izdanje ima svojih prednosti, i ova besplatna službena Twitterova aplikacija gotovo je podjednako dobra i zaslužuje vašu pažnju.

 

Instagram

 

S obzirom da ga je kupio Facebook prije nekog vremena, Instagram se može nazvati Twitterom fotografija. Iznimno je vizualna i zabavna za upotrebu te će vam omogućiti pristup mreži ljudi koji objavljuju fotografije, kao i alate za obradu.

Neke od ovih aplikacija sigurno već koristite, za neke od ovih u ovome članku prvi puta čujete, a neke koje koristite ni nema na ovome popisu. Android mobilnih aplikacija ima preko 1.6 miliona i stoga je postalo izrazito teško pronaći onu pravu, kvalitetnu i funkcionalnu, baš onu koja vama treba. Ako imate nekakvu korisnu, zabavnu i nadasve zanimljivu aplikaciju, za koju ste sigurni da bi mogla koristiti mnogima, molimo Vas da je podijelite s nama, možete koristiti komentare na dnu stranice.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli