S obzirom na činjenicu da većina Android korisnika preferira besplatne aplikacije u odnosu na one kupljene, kao popratna pojava takvih besplatnih aplikacija jesu naporne reklame, baneri i skočni prozori koji se pojavljuju preko cijelog ekrana između dva nivoa, a koji vas ograničavaju u slobodi surfanja Internetom. Danas ćemo se, dakle, pozabaviti ovom temom i dati odgovor na pitanje: Kako se riješiti dosadnih reklama?

Riješite se dosadnih reklama sa svojih pametnih telefona na više načina:

Prije aktivacije aplikacije/igre ili u samom trenutku njenog uključivanja isključite internet vezu. Dakle, pokrenite aplikaciju, spustite padajući meni i isključite Wi-Fi ili Data vezu dok se aplikacija učitava. Ovakav postupak bi trebao onesposobiti prikazivanje reklama u većini aplikaciji. Naravno da se to ne odnosi na one igre/aplikacije za koje je cijelo vrijeme potrebna Internetska veza.

Drugi način se odnosi na one koji su rootali svoj pametni telefon – najbolji način da se riješite reklama je preko AdAway aplikacije koja zapravo mijenja /etc/host file te blokira sve izvore reklama, kako na stranicama, tako i unutar aplikacija.

AdAway
Za one koji nisu rootali pametni telefon, tu se stvari malo kompliciraju. Možete koristiti VPN verziju adblockera kao što je AdGuard. Doduše, ova je aplikacija besplatna samo tijekom trial razdoblja, a nakon isteka morat ćete uzeti mjesečnu pretplatu ako želite i dalje biti bez reklama. U potpuno besplatnoj verziji blokiraju reklame samo u Chrome browser-u. Nadalje, neki servisi poput Google+, Twitter-a, Facebook-a često ne rade jer AdGuard blokirajući reklame blokira i cijeli servis.

Ako baš ne želite root-ati svoj pametni telefon, onda vam jedino preostaje ukloniti aplikacije koje emitiraju takve reklame. Nekad je vrlo teško otkriti koje aplikacije imaju reklame, ali, srećom, i za to postoje posebne aplikacije koje mogu to otkriti.

Anti Adware i TrustGo Ad Detector su aplikacije, obje istih funkcija, koje će skenirati sve vaše instalirane aplikacije te otkriti koje aplikacije emitiraju neku reklamu. Naravno, vi ćete tada moći ukloniti te reklame.

AppBrain Ad Detector jedna je od boljih aplikacija koja detektira smetnje na vašim instaliranim aplikacijama kao što su obavijesti na radnoj površini, različiti oglasi i reklame. Identificira adware i spyware te vam omogućava njihovo sigurno uklanjanje.

Nakon uspješne detekcije te uklanjanja aplikacija s reklamama, obrišite aplikaciju za detekciju, s obzirom na to da i one često same u sebi sadrža reklame.

Ako odaberete bilo koji od ovih tsavjeta za rješavanje dosadnih reklama sa svojeg pametnog telefona sigurni smo da ćete u njemu uživati puno bolje i kvalitetnije, a kako bi Vaš novi smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaraca, lomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli