Zasigurno ste i sami uočili da nakon nekog vremena vaš pametni telefon polako počinje usporavati . To je usporavanje mnogo izraženije kod starijih i jeftinijih Android uređaja, dok je manje uočljivo na novijim verzijama Android telefona. Nažalost, to je sasvim normalno ako uzmete u obzir način na koji velike tvrtke, proizvođači, funkcioniraju.

Svake godine predstave nasljednika prethodne visoke klase pametnog telefona koji ruši cijene prošlogodišnjim modelima. Osim što ruši cijene, nasljednik mora biti brži i raditi znatno bolje od ostalih klasa i sasvim je normalno da se na njima Android rijetko kad usporava. Za razliku od njih, bilo koji jeftiniji i stariji model ima učestale probleme s usporavanjem ili čak blokiranjem, uzme li se u obzir način na koji Android funkcionira.

Pa, osim ako ste rijetki sretnik koji si uvijek može priuštiti najnoviji model, većina će se smrtnika morati zadovoljiti s optimizacija kako bi poboljšali rad svog pametnog telefona istoga ubrzajte svoj pametni telefon uz pet jednostavnih radnji.

 

Što sve možete učiniti kako bi ubrzali svoj pametni telefon?

 

 

Namjestite animacije

 

Animacije usporavaju rad vašeg pametnog telefona. Možete ih usporiti ili putpuno isključiti. Otvorite Developer Options i u dijelovima Window Animation Scale, Transition Animation Scale i Animator Duration Scale namjestite skalu od 0,5x do 1.0x ili ih u potpunosti isključite. Te će vam radnje ubrzati pojavljivanje menija.

 

Očistite cache

 

To je jako jednostavan i lagan posao. Sve što morate učiniti je pod Settings pronaći dio vezan uz Storage. Kas uđete u storage skrolajte do cached data i kliknite da biste ga očistili. Neki pametni telefoni nemaju tu jedinstvenu opciju pa ćete u tom sluučaju morati očistiti cache za svaku aplikaciju posebno. Ništa komplicirano, samo dosadno jer to znači da morate ući u Settings, pa Apps i za svaku aplikaciju doći do dijela gdje je njen cache da biste ga očistili.

 

Smanjite broj widgeta na početnom zaslonu

 

To se osobito odnosi na widgete intenzivnih podataka poput Facebooka jer ćete na taj način osloboditi memorijske resurse. Uklanjanje se vrši pritiskom na widget koji želite obrisati i povlačenjem na vrh zaslona.

 

Isključite live wallpaper

 

Ukoliko je imate uključenu, isključite je. Znam da su iznimno atraktivne i interesantne, ali osim što usporavaju vaš pametni telefon, iznimno brzo prazne bateriju.

 

Deinstalirajte nepotrebne aplikacije

 

Pregledajte listu instaliranih aplikacija i obrišite one koje zaista ne trebate ili ih koristite iznimno rijetko. Točnije, izbrišite sve bez čega možete. Osim same deinstalacije, možete aplikaciju premjestiti iz interne memorije telefona na SD karticu ili neku oblak uslugu kao što je Google Drive ili Dropbox.

Osim sveg navedenog, uvijek postoji još jedno rješenje. Za tim ćete rješenjem posegnuti baš kada ništa od navedenog ne pomogne. To je vraćanje pametnog telefona na tvorničke postavke.
Prije nego obrišete sve s njega i vratite ga u stanje kakav je bio u trenutku kupnje, sačuvajte (prebacite) bitne podatke (fotografije, kontakte…) na računalo. Nakon toga u postavkama pronađite Backup and Reset pa uključite Factory data reset. Kada ga dodirnete pojavit će vam se upozorenje da će svi podaci biti obrisani. Stoga, budite sigurni da ste sačuvali sve potrebne datoteke.

 

Napravi svoju masku

 

Ubrzajte svoj pametni telefon uz ovih pet uputa navedenih u ovome članku i pronađite ponovno zadovoljstvo pri korištenju svojeg pametnog ljubimca, a kako bi Vaš smartphone u svakom trenutku bio zaštićen od udaraca, lomova i ogrebotina maskezamobitele.com nude Vam opciju izrade personaliziranih maskica koje će funkciju zaštite odraditi savršeno, ali uz dodir Vaše osobnosti.

Napravi svoju masku, personaliziranu masku za svoj smartphone sa slikom po želji i budi drugačiji od drugih!  Pogledajte našu galeriju personaliziranih maskica za mobitele i budite inspirirani, a potom svoju maskicu možete sami izraditi na našoj stranici uz pomoć naše aplikacije.

* maskezamobitele.com pružaju uslugu tiska i izrade maski za mobitele po želji naručitelja. Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj otisnute grafike.

Pin It on Pinterest

Podijeli